Second Thought

Stadsbalkon Groningen Centraal Station 2008

Onder het Stadsbalkon dat voor het station in Groningen is geplaatst, hangt een sneeuwhuisje op z'n kop tegen het plafond. Elke paar minuten verschijnt het station als een kristalachtige lichtconstructie, om daarna in een wolk van lichtende sneeuwvlokken te verdwijnen en over te gaan in zijn eigen schaduw.

Second Thought is een reactie op de zichtbare spanning die is ontstaan tussen het nieuwe Stadsbalkon en het station. In het sneeuwhuisje toont het station zich als een sprookjesachtige voorstelling, maar de schaduw neemt als een dreigende vleermuis het beeld keer op keer over. Het werk is een reflectie op de veranderingen, een souvenir aan een plek die uit het zicht is genomen.

Afm. 3.00 x 2.00 x 1.35 m
Plexiglas, hout, leds

Credits

Opdrachtgever: CBK Groningen
Architect: Kees Christiaanse
Adviseur/curator: Ankie Boomstra
Productie: Yens & Yens, Niki Clerx, Bart-Jan Hooft
Fotografie: Gert Jan van Rooij

Pers

Olijke bol geeft oude station even glans terug
Lennart Dost / Volkskrant / 2008

Second Thought
Elizabeth Lynch / Sculpture / 2009