Le Poème Electronique 2

Breitnertoren hoofdkantoor Philips Amsterdam 2002

In de centrale hal van de Breitnertoren, het nieuwe Philips hoofdkantoor in Amsterdam, is een hoge spiegelwand geplaatst. In de spiegel lichten woorden op, ontleend aan de wereld die zich in het gebouw afspeelt - vergaderingen, vergadertijden, beurskoersen en het menu van de dag- en van kunstteksten, citaten, en gedichten. De woorden, hun ritme en de wijze waarop ze verschijnen, vormen een associatieve vertelling- een beeldverhaal. Zonder de woorden toont het werk zich als een “gewone” spiegelwand, en verwijst naar de spiegelzaal in het Paleis van Versaille.

Afm. 10.5 x 3.6 m
Spiegels, leds, computer

Credits

Opdrachtgever: Royal Philips Electronics, Amsterdam
Architect: Louis Hoogveld (JHK Architecten)
Productie: Rena Electronica, Jos Biemans, Veromco, Rob Jongbloed, Laurine ter Keurst
Fotografie: Gert-Jan van Rooij

Pers

Tikto, (cat)
Jorinde Seijdel / Tikto / 2004