UPCOMING:

PITCH DARK

With cellist Katharina Gross, composer/percussionist Arnold Marinissen and scenography student Noor Stenfert Kroese, I’m working on an interdisciplinary production titled Pitch Dark. For Pitch Dark, Gross and Marinissen created new work, spinning the musical plot for a performance in which light effects and objects made by Vos & Stenfert Kroese are the actors. In a pitch dark theatre, the senses are provoked in an interplay of sonic, optical and spatial impulses. Acoustic cello sounds, electronica, percussion, field recordings and musique concrete are blent to give rise to a feeling of intimacy and elusiveness.

The light scenes are inspired by the neurophysiological effects that sometimes appear in your vision: the images, afterimages, and movements you see with your eyes closed. These phenomena form the reference points for Giny Vos and Noor Stenfert Kroese’s installation.

Katharina Gross & Arnold Marinissen – music
Giny Vos & Noor Stenfert Kroese – light installation

List of shows:
Premiere: 11 november 2017
November music - Verkade fabriek Den Bosch
Tickets

June 2018
Bach Festival - Dordrecht

More dates will follow

With the support of Mondriaan Fund, Amsterdams Fund for the Arts, The Performing Arts Fund NL and Prins Bernhard Cultuurfonds.

Opening I'll be Your Mirror

Op maandag 18 april 2016 is I'll be Your Mirror feestelijk onthuld, met een performance van het Utrechtse dans- en muziekgezelschap De Dansers en een openingswoord van Kees Diepeveen, de wethouder van cultuur.

I’ll be Your Mirror is een grote spiegel, opgehangen als een gong. De spiegel bestaat uit 15 segmenten die, in een slow performance, ten opzichte van elkaar bewegen. De spiegel wordt geactiveerd door geluid in de ruimte en kan langzaam bewegen, maar ook schoksgewijs in stukken breken. Vlak voor aanvang van de voorstelling gaan de delen sneller te bewegen. Ook het licht erachter gloeit dan op. Het publiek ziet zichzelf, maar de spiegel speelt met de verwachtingen- net als in het theater staat de toeschouwer af en toe op het verkeerde been.

Passage de la Baleine

Het kunstwerk Passage de La Baleine voor de Oude Lombardsteeg in Leeuwarden is op 27 augustus 2015 onthuld. Het kunstwerk is 60 meter lang en zowel een passage als een walvis. Licht en ritme spelen een grote rol in het werk. De ribben van het walvisskelet vormen de bogen van de passage, de passant wordt voor even opgenomen in het binnenste van de vis. Het licht dat uit de ribben schijnt brengt de hele passage in beweging, water golft langs de wanden; de walvis komt tot leven.

Kunstuur Avrotros, documentaire van Jeanne van der Horst (start 1:50) 17/4/2016>>
Plaatsing van de proefrib op locatie 24/8/2014>>
Interview omroep LEO (start 1:55) onhulling 27/8/2015>>
Interview GPTV onthulling 27/8/2015>>
Voorproefje van de documentaire van Jeanne van der Horst >>
Weerbericht Piet Paulusma vanuit Leeuwarden 26/8/2015>>
Facebook >>
Ellien Cusveller in gesprek met Giny Vos >>